Hier ben ik

20170228_134959Een dag niet naar kantoor maar thuis op eigen tempo bezig met van alles en nog wat. Het restje wintersport-vakantiewas, beetje opruimen, naar de fysio, koffie en de krant, de boodschappen. Ondertussen liet ik mijn gedachten gaan over de #phot van vandaag. Ik wist niet zo snel iets te bedenken. De klusjes die ik opnoemde waren niet bijzonder fotogeniek.

Geen rust

Langzaamaan maakte de onrust zich van mij meester. Dan maar boodschappen doen in het winkelcentrum. Ik was druk. Druk in mijn hoofd en druk met het om me heen kijken, naar mensen, naar dingen. Ik hoopte flarden van gesprekken op te vangen om daarmee op een klein creatief paadje te worden gezet, maar al wie ik tegenkwam op deze stormachtige dinsdagmiddag was -net als ik- vooral druk met zichzelf.

Pleisterplaats bieb

Mijn laatste stop voor ik huiswaarts ging, was de bibliotheek. Sinds enige tijd is het uitleenpunt van het geschreven woord een onbemande ruimte geworden. Contact met de medewerkers kan alleen met de telefoon, die aan de wand naast de uitleenterminal hangt, worden gemaakt. Ik vind dat prettig. Ik hou ervan om ongestoord rond te scharrelen tussen de uitgestelde waar, in welke winkel dan ook.

Een oase

Een ruimte met tijdloze boeken, tijdschriften van voorbije weken en de krant van vandaag op tafel. De onrust die ik met me meedroeg verdween als sneeuw voor de zon. Weg alle afleiding, ik was daar met mezelf.

Het boek stond al op mij te wachten.

 

Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

4 gedachten over “Hier ben ik

    • Ik heb zijn ‘extreem luid en ongelooflijk dichtbij’ gelezen (jij waarschijnlijk ook?), een prachtig boek! Bij mijn vorige bezoek aan de bieb twijfelde ik of ik dit nieuwere boek van hem -met de andere al door mij ingepakte boeken- zou meenemen op vakantie. De dikte van het boek maakte dat ik er vanaf zag. Maar ja, nu het vandaag bij mij zo pontificaal in beeld kwam, was de twijfel verdwenen. Ben ook erg benieuwd!

      • was begonnen aan dat boek maar vond het lastig er een touw aan vast te knopen. ik leg boeken die ik koop zelden weg maar deze dus wel. ik was vandaag ook in de bieb. en daar lag een boek (voor me) klaar die me een ‘aha momentje’ gaf. Iets voor een nieuwe schrijfcursus. later meer. 😉

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s