#Wot deel 9 – Klok

20170303_142405

Klok ~1) Alarmapparaat 2) Alarmtoestel 3) Bel 4) Deel van een carillon 5) Dashboardinstrument 6) Dier 7) Glazen bedekking 8) Glazen stolp 9) Hank 10) Iets dat de tijd aangeeft 11) Illusionist 12) Kerstversiering 13) Kloek 14) Koekoeksklok 15) Nederlandse illusionist 16) Pendule 17) Slingeruurwerk 18) Soort horloge 19) Stolp 20) Teug 21) Tijdaanwijzer

Alice in Wonderland. Mijn naam suggereert dat de hoofdrol van de klassieker op mijn lijf geschreven is, maar ik lijk -tot mijn spijt- meer op het nerveuze konijn dat continue met het horloge in zijn pootjes loopt te zwaaien: “Te laat, te laat, te laat!”

Alhoewel ik niet van haasten hou, doe ik het vaker dan mij lief is. Ik vind het vervelend als men op mij moeten wachten. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, zoiets.

Regelmatig heb ik mezelf voorgenomen het haasten te vertragen: haastige spoed is immers niet altijd goed, om maar even bij de spreekwoorden te blijven. Dat onthaasten lukt nu en dan, want laten we eerlijk zijn, je hebt niet altijd alles zelf in de hand. Soms móet je gewoon even extra gas geven om in het gezinsritme te komen of te blijven.

Het leven moet niet vliegen

Een paar jaar geleden maakten we tijdens een familieweekend een wandeling en kwamen we -uiteraard- in een winkel terecht. We namen de tijd om op ons gemak rond te kijken tussen allerhande (brocante-) woonaccessoires. Achter in het zaakje zag ik in een apothekerskast het bedrukte blok staan en heb het mezelf cadeau gedaan. Als geheugensteuntje.

Vrolijke fladderaar

Ik word blij van die tekst: fladderen voelt prettig, als ‘alle tijd van de wereld hebben’. Kijk straks maar eens naar vlinders in de tuin, onderweg van bloem naar vlinderstruik. Heeft u ooit een chagrijnig koolwitje gezien? Vroeger was hij dat ongetwijfeld wel, voordat hij zich verpopte. Rupsen lijken me namelijk enorme mopperkonten: ze hebben nooit genoeg.

Vraag maar aan Eric, hij kan het weten.

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.
Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s