#WOT deel 8 – Sprookjes bestaan

20170223_151552

Alles is mooi en goed: het weer, het gezelschap, de bedden, het eten, de glühwein. Het kan niet op. Ik waan me in sprookjesland.

Sprookjes ~ 1) Bedacht verhaal 2) Bedenksel 3) Berijmd verhaal 4) Epiek 5) Fabel 6) Fabeltje 7) Fictie 8) Gefantaseerd verhaal 9) Gefantaseerde vertelling 10) Idylle 11) Legende 12) Leugen 13) Literair genre 14) Onwaarheid 15) Onwaarschijnlijk verhaal 16) Overgeleverd verhaal 17) Overlevering 18) Spreukje 19) Sprookjesverhaal 20) Verdicht dierenverhaal

Wij zijn met vijf gezinnen op vakantie in Oostenrijk en slapen en eten met z’n vijf-en-twintigen in ‘Haus Sonnhof’. Ik ken mensen die dat als een regelrechte nachtmerrie beschouwen, maar wij genieten er met volle teugen van.

Om negen uur staan we op de sneeuwwitte piste bovenaan een Oostenrijkse berg. De zon schijnt zo hard als ze op dit vroege tijdstip kan en werpt langgerekte schaduwen over de witte ski-paden. We zetten de afdaling in. Afgezien van het geluid van de knerpende sneeuw onder onze ski’s is het stil. En ik geniet, zoals ik al de hele week doe. Al skiënd bedenk ik me, dat dit de dagen zijn waarop reisbureaus de foto’s voor hun folders en websites laten maken.

Ieder voordeel heeft een klein nadeel

De sneeuw wordt al snel papperig, waardoor bijna alle afdalingen rond een uur of twee veranderen in bügel-pistes. Dat is het enige kleine nadeel van het mooie en warme weer. Ach ja, ook in sprookjes zit het niet altijd mee. Het is voor mij, met mijn beperkte techniek, een uitdaging om die sneeuwhopen te omzeilen. Ik houd mezelf staande, maar ik voel aan al mijn beenspieren dat het er niet fraai uitziet (sterker nog: wanneer ik onder een lift door ski, stel ik me zo voor dat de leraar, die daar met zijn pupillen boven mij zweeft, mij aanwijst als het schoolvoorbeeld hoe het juist niet moet…). Ik kom zonder kleerscheuren beneden en we nemen snel weer de lift naar boven: “meters maken!”

Daar sta ik, hoog boven zeeniveau. Ik kijk naar de andere kant van het dal en zie hoe de zon de witte kruinen van reusachtige bergen daar beschijnt. Verrukt over de schoonheid van de natuur, bedenk ik me hoe gelukkig ik ben om hier, met ons gezin en onze reisgenoten, te zijn.

Sprookjes bestaan. Heus. Ik heb het zelf gezien.

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

2 gedachten over “#WOT deel 8 – Sprookjes bestaan

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s