Geldstuk

20170919_150017

De stekker van het snoer van mijn strijkijzer is kapot. Eén van de pennen is afgebroken, om precies te zijn. Vorige week is een nieuw snoer bij de elektronicawinkel in ons dorp besteld en ik kan het daar vandaag ophalen.

Na de laatste regenbui van velen van de voorbije dagen (zo men zegt, zelf was ik een paar dagen te gast in een zonniger oord), wandel ik naar de winkel. Om na die korte vakantie weer (enig) inzicht in mijn uitgaven te krijgen, besluit ik op mijn weg naar de winkel geld op te nemen bij de geldautomaat. Met contant geld in mijn portemonnee lukt het mij nu eenmaal beter grip op mijn geld te houden.

Automatische piloot

Ik sta voor het apparaat en geef het mijn bankpas, toets de vier cijfers in en beantwoord de vraag welk bedrag ik wens op te nemen door drie toetsen in te drukken. De handelingen gaan automatisch en mijn gedachten dwalen af naar waar ik gisteren om deze tijd was: op één van de stranden van Ibiza, die ene, met adembenemend uitzicht op het magische rotseiland. Mijn pas neem ik terug als het apparaat zacht begint te piepen en berg het plastic kaartje op in mijn nog lege portemonnee. Het piepen gaat over in zacht geratel achter de gevel van het gebouw. Het luikje rechtsonder schuift traag omhoog en het apparaat stopt met piepen op het moment dat ik mijn geld uit de opening pak.

Blauwe maandag

Vluchtig scan ik het aantal biljetten per kleur. Bij het zien van de blauwe briefjes schakelt mijn automatische modus uit.

Ik heb een aantal jaar bij een bank gewerkt en daarbij ook vele malen de geldautomaat gevuld. Ik weet daardoor dat de bankbiljetten ‘gekopt’ en zonder ezelsoren in de automaat worden gestopt. Ze hoeven niet puntgaaf en gladgestreken te zijn, maar de beschadigde biljetten vallen normaliter buiten de selectie. Was deze keer het vullen van de blauwe biljetten misschien een ‘maandagochtendklusje’ ?

Geldzorg

Ik berg het geld behoedzaam op: met gevulde knip vervolg ik mijn weg en stap aan het eind van mijn wandeling ons huis binnen met het nieuwe strijkijzersnoer. Eerst maak ik, met een spoedreparatie van twee stukjes plakband, de gehavende twintig euro’s weer geschikt voor roulatie. Het moet immers, gladgestreken of niet, wél kunnen rollen.

 

Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

 

Advertentie

3 gedachten over “Geldstuk

  1. Betere grip op de geldstroom als je het geld kunt vasthouden. Dat ken ik. Ik ben dol op contanten en briefjes die zo keurig in mijn portemonnee zitten. Bijna zonde om uit te geven. 😉 En dan over de electronicawinkel. De Haagse Mennie Bonte (dochter van Rudy Bennett van de oude Motions en cabaretier) heeft er ook zo haar ideeën over. https://youtu.be/48vHeg-mh9w

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s