#Wot deel 37 – Nee

‘Geen ja en geen nee’, ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is….’. Woordspelletjes die mijn zus en ik weleens speelden voordat we gingen slapen. Later kwam daar ook, dankzij het radioprogramma ‘Het weeshuis van de hits’, ‘Zeg eens uh’ bij.

Ook bij ‘Ik zie, ik zie’ maakte het ons niet uit dat het donker was, want wij konden onze slaapkamer wel dromen: twee houten bedden, een ladekast, ecru-kleurige vloerbedekking en gordijnen van Sneeuwwitje en haar zeven dwergen.

 

Nee ~ 1) Afwijzing 2) Bijwoord 3) Botte ontkenning 4) Neen 5) Negatie 6) Negatief 7) Ontkennend antwoord 8) Ontkenning 9) Uitroep van onmogelijkheid 10) Verbod 11) Verbodscommando 12) Verrassende huwelijksuitroep 13) Veto 14) Weigering

 

Mijn vader had een stapelbed voor ons gemaakt dat later werd opgedeeld in een hoogslaper en een los bed, die we haaks op elkaar zetten. Dat had twee voordelen: we voelden niets meer van het draaien en keren van de ander én het was gezelliger, omdat we elkaar konden zien tijdens het praten. Ik sliep boven, mijn zus onder.

Zij mocht, ze is eenmaal mijn grote zus, later dan ik naar bed en ze was altijd in voor een praatje. Ik ook wel eens niet.

“Slaap je al?”
“Ja.”
“Ah, mooi. Dan kunnen we kletsen.”
“….”


#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.
Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s