Spanning

20170613_154119

Het opgebouwde stressniveau zal genoeg energie voor de wekelijkse stroombehoefte van een gemiddelde woonwijk in een willekeurige Nederlandse gemeente opleveren, schat ik. Want naarmate deze week vordert, loopt de spanning bij menig puber op. Zij die in mei eindexamen hebben gedaan, worden morgen of overmorgen gebeld door hun mentor. Geslaagd of niet geslaagd, dat is de vraag.

De spanning die zij ervaren is, in tegenstelling tot die in het gefotografeerde PEN-huisje, niet levensgevaarlijk. Maar het verstoort het ritme van het normale puberleven danig. Geruststellend bedoelde uitspraken in de trant van: “Ach joh, je kunt er toch niets meer aan doen” en “Je hebt je best toch gedaan? Nou dan!” komen bij degenen die op het randje balanceren waarschijnlijk niet aan.

Het ís reuze spannend. Na de langzaam opgebouwde spanning van de afgelopen dagen volgt morgen hoe dan ook een ontlading. Eentje die ontaardt in enorme blijdschap of in een grote (of misschien wel verwachte) teleurstelling. Ik hoop voor alle examenkandidaten het eerste.

Nog één nachtje slapen. Dan weten we allemaal of en hoe de vlag erbij hangt.

 

Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

Een gedachte over “Spanning

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s