Lentekriebels

De zon straalt zijn mooiste stralen, het voorjaar staat te trappelen om binnen te komen en de bloemen buiten te zetten. Sneeuwklokjes en krokussen zijn al tevoorschijn gekomen en de narcissen laten niet lang meer op zich wachten. Voor het lentegevoel heb ik een paar potjes tête-à-têtes op de keukentafel gezet, zo hebben wij ook bij humeurigheid van deze of gene altijd twee zonnetjes in huis.

Lente is de tijd van het nieuwe begin en dit jaar doe ik met de natuur mee. Nadat ik in juli met mijn vorige baan ben gestopt, heb ont-moet en tot rust ben gekomen, heb ik een volkomen nieuw pad ontdekt waarnaar ik ontzettend nieuwsgierig ben. Als leerling in spe heb ik de informatiemiddag bezocht en me verder, voor zover dat op dit moment mogelijk is, verdiept in het te leren vak. Gaandeweg werd ik meer en meer enthousiast en heb ik de knoop doorgehakt: ik ga het doen! 

Als de lente begint start ik met een éénjarige opleiding tot doktersassistente. Eén dag in de week ga ik naar school en na een aantal weken ga ik twee dagen per week stagelopen om te leren in de praktijk.

Zijn mijn lentekriebels nu studiekriebels, of andersom? Wat zou het eigenlijk: ik heb gewoon zin in het nieuwe seizoen.

Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto: een zelfgemaakte foto, thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

6 gedachten over “Lentekriebels

    • Ik ben er zelf ook verwonderd over, Karin. Je schrijft ‘overwogen’ en dat woord zou ik niet snel op mezelf betrekken. Maar nu, zo achteraf bekeken, is mijn keuze idd wel overwogen. Dat voelt goed.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s