#Wot deel 5 – Kwijt

IMG-20141228-WA0006

De sleutels van de bankkluis waren zoek. Het is ruim vijfentwintig jaar geleden (en ze zijn weer gevonden) dus waag ik er hier en nu iets over te schrijven.

Collega hoofdkassier, die de sleutels mee naar huis had genomen, kon ze ’s ochtends om vijf voor acht niet meer vinden en had geen idee waar ze zouden kunnen zijn. Het geld en alles van waarde lag veilig achter sloten en grendels, tot zover prima. Maar mijn collega’s en ik konden er niet mee aan de slag.

We hoopten vurig en duimden tegelijkertijd dat de sleutels voor niemand, boeventuig incluis, te vinden waren. Paniek met een hoofdletter P. (als in Jochem Myjers ex-alter-ego P. Paniek)! Met twee handen op het hoofd en een in haar ogen-als-schoteltjes wanhopige blik, keek collega verslagen in een oneindige verte.

 

Kwijt ~ 1) Bijster 2) Foetsie 3) Niet meer in het bezit van 4) Niet te vinden 5) Onvindbaar 6) Poter 7) Spoorloos 8) Verdwaald 9) Verloren 10) Verloren hebbend 11) Vermist 12) Weg 13) Weg of zoek 14) Zoek 15) Zoek of weg

 

Paniek was, en is, een slechte raadgever. We besloten een paar keer rustig adem te halen en de gangen van collega na te gaan, vanaf het moment dat ze de vorige middag de kluis en deuren op slot had gedraaid en het pand in het schemerdonker had verlaten. (Op die manier lukte het mijn vriendinnetje op de basisschool telkens weer haar kwijtgeraakte spullen terug te vinden. “Waar had je het voor het laatst?” “….” “Oké, en wat deed je daarna?” enzovoorts. Het vraag- en antwoordspel leidde in 9 van de 10 gevallen tot het terugvinden van het zoekgeraakte voorwerp.)

Zo gingen wij denkbeeldig naar het tankstation, tankten benzine om daarna naar haar huis te gaan. Daar was zij ’s ochtends de deur uitgestapt en in één rechte lijn naar de bank gereden.

 

“Het geluk redt soms een onbestuurde boot.”

~William Shakespeare~

 

Op het parkeerterrein doorzochten we haar auto minutieus. De collega met de langste armen viste een lederen etui onder de passagiersstoel vandaan. Op een of andere manier was de etui met sleutels bij het uitstappen onder de stoel van haar auto gegleden… We waren te blij om lang stil te staan bij het hoe en waarom en gingen opgelucht aan het werk.

Voor zover bekend, is het akkefietje als bankgeheim alleen ons geheugen ingegaan. Om half tien was er die ochtend koffie en was het business as usual. Alsof er niets gebeurd was.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Een gedachte over “#Wot deel 5 – Kwijt

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s