Zijn neus achterna

20171003_152529

Hij staat op het plein voor de supermarkt en hij heeft goede zin. Vrolijk kwispelend ziet hij een tweevoeter naderen. Als de vrouw dichterbij komt, komen zijn voorpoten los van de grond en in het kleine hupje dat hij maakt, trekt hij zijn kop een stukje naar achter. Ik ben geen hondenfluisteraar, maar ik kan aan de lichaamstaal van het beestje zeggen, dat hij zin heeft in gezelschap. Misschien wel in een spelletje. De vrouw loopt de winkel binnen, net zoals zijn baasje zojuist deed.

Met het vastzetten van een hond aan een prullenbak is niets mis. Integendeel: hulde voor het baasje! Hulde, omdat het huisdier dankzij de knoop in de halsband honkvast zijn baasje afwacht. Bovendien kan de trouwe viervoeter gewoonweg niet mee tijdens de rondgang langs de gekoelde vleeswaren, kazen en karbonades.

Hij staat op het plein voor de supermarkt, op nog geen vier meter verwijderd van een tot de rand toe gevulde korf met ballen in allerlei kleuren…. Die kleuren doen hem niet veel, zoveel weet ik inmiddels van hondenogen, maar toch. Al dat speelgoed binnen pootbereik….

Hij staat op het plein voor de supermarkt en ik heb met hem te doen. Het is als een stapel extra pure chocoladerepen voor mij neerleggen, zodat ik kan zien hoe mooi ze zijn verpakt.

Hij staat op het plein voor de supermarkt en krijgt zijn baasje in het vizier: hij blaft van plezier, springt op en wijst met twee poten tegelijk naar de bont gevulde bak. Baasje ontwart de knoop in de halsband en samen stappen ze langs de korf.

Hij stopt op het plein voor de supermarkt en besnuffelt de korf. Zo te zien ruikt de roze het lekkerste van allemaal. Baasje haalt zijn neus ervoor op, hij vindt er geen bal aan.

 

Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.
Advertentie

Een gedachte over “Zijn neus achterna

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s