#Wot deel 39 – Narcist

20170922_150656 (2)

Als een giftige spin weeft hij zijn web. Wanneer zijn prooi eenmaal in dat web verstrikt is geraakt, verlamt hij haar en kruipt onder haar huid. Zijn toxische invloed werkt verlammend: een sterke persoonlijkheid wordt als was in zijn handen, kneedbaar tot ieder gewenst model. 

Ondanks een sterk karakter en doorgaans een nuchtere blik op zaken, vertroebelt het beeld van de gevangene, zij is weerloos onder zijn invloed. 

Hij maakt zichzelf tot het middelpunt van zijn universum en rekent erop dat zijn geliefde(n) dat ook doen. Venijnig, beangstigend en bedreigend. Hij is het allemaal.

Narcist ~ 1) Autisme 2) Belangstelling 3) Eigenliefde 4) Eigenlof 5) Eigenaardigheid 6) Liefde tot zichzelf 7) Liefde voor zichzelf 8) Ongezonde belangstelling 9) Verliefd op zichzelf 10) Verliefdheid op zichzelf 11) Zelfingenomen 12) Zelfingenomenheid 13) Zelfverheerlijking 14) Ziekelijke eigenliefde 15) Ziekelijke liefde voor zichzelf

De narcist is op zijn best, als hij in zijn zelfbedachte toneelstuk onophoudelijk kan stralen. De hem adorerende medemens beschouwt hij als figurant in zijn levensverhaal. 

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s