#Wot deel 34 – Hashtag

20170517_122738
Mondriaan maakte ze in kleur
Hashtag ~ grafisch symbool dat bij het twitteren gebruikt wordt om trefwoorden in een bericht te markeren, zodat ze gemakkelijker kunnen worden teruggevonden; hekje; matje; # 

Het hekje. Een bestaand symbool kreeg een nieuwe functie en werd ingezet om berichten op twitter te makkelijker te vinden of te volgen. En het werkt prima. Een vlugge blik op twitter leert mij wat ‘hot’ is op dat moment, doordat ik ‘hekje+trefwoord’ heb ingevoerd. Voorwaarde van de hekjes is wel dat er niet teveel van in de 140 tekens staan, voor mij werkt dat averechts.

Op instagram verdwaal ik nu en dan in een oerwoud van hashtags. Dat een foto meer zegt dan duizend woorden lijkt op dit platform niet van toepassing.

De hashtag. Ik deel mijn blogs ermee op twitter: op dinsdag plaats ik een #phot en op donderdag (of iets later, zoals deze keer) een #wot. Die hashtags vormen voor mij vier stokken achter de deur om een blog te posten. Oefening baart immers kunst, dus als ik beter -of handiger- wil worden in het schrijven, moet ik ervoor trainen. Een redelijk vaste groep schrijvers doet mee en dat werkt stimulerend.

Op maandag lanceert Karin de vraag of er al ‘phots’ in de maak zijn. Door die vraag en door de reacties van mede-bloggers daarop begint het bij mij ook te borrelen. Soms borrelt het pas op dinsdagavond, net op tijd op de foto op dinsdag te plaatsen, dat ik ook goed. Door de regelmaat groeit mijn vertrouwen dat er altijd wel ‘iets’ in mij opkomt en op mijn blog kan plaatsen. Op donderdag draagt Martha een woord aan, zoals afgelopen donderdag deze ‘hashtag’. Het leuke hiervan is, dat het gegeven woord ook wel eens buiten mijn comfortzone lig: het schrijven van een hout-snijdende tekst kan een hele een uitdaging zijn.

Een enkele keer twitter ik mee over een onderwerp dat is gekoppeld aan een hashtag. Op die manier kan ik eenvoudig zien wat andere twitteraars over die bepaalde gebeurtenis of dat ene onderwerp te zeggen hebben. Zo zijn ook televisieprogramma’s goed te volgen.

Favoriet is voor mij de hashtag #hhb : zondag 3 september ga ik er weer voor zitten. Thee, de koektrommel op tafel en de televisie op NPO 1. Ik verheug me nu al op de ganaches van de deelnemers, de smeuïge commentaren van Janny en Rober, afgemaakt met de energie van André: Heel Holland Bakt, ik zie ze graag. En aan de reacties op twitter te zien, ben ik niet de enige.

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s