#Wot deel 28 – Stier

20170714_110002

Bij het zien van het woord van deze donderdag maakt mijn hart een sprongetje.

Stier ~ 1) Astrologisch teken bij mensen 2) Boerderijdier 3) Bol 4) Bul 5) Dier 6) Evenhoevig dier 7) Gepaardhoevig dier 8) Heilig dier 9) Heilig dier (boeddh.) 10) Heilig dier bij het boeddhisme 11) Herkauwer 12) Hoefdier 13) Holhoornig dier 14) Mannelijk dier 15) Mannelijk rund 16) Mannelijk zoogdier 17) Mannelijke herkauwer 18) Mannetjesdier

Dat ben ik! Geboren op 13 mei, als derde kind in een gezin van vijf.

Twijfelachtig

In de sterren staat geschreven dat de stier koppig is, maar of ik dat ook ben? Ik vind mezelf meer een twijfelaar. Als ik iets wil gaan doen, denk ik daar lang over na. De tegens lijken steevast zwaarder te wegen dan de voors. Dus voordat ik een stap zet, ben ik bij wijze van spreken alweer gaan zitten.

Durven en doen

Hoewel ik blij ben met wat ik heb, probeer ik mezelf langzaam maar zeker te overtuigen om die stappen juist wel te gaan zetten. De nieuwsgierigheid naar het onbekende lijkt het af en toe te winnen van mijn weerzin tegen veranderingen (schijnen meer stieren last van te hebben). Waar ik eerder dacht: ‘Geen tijd’, of ‘vast niets voor mij’, probeer ik nu en dan juist een niet voor de hand liggende keuze te maken. Allemaal nog op bescheiden schaal, maar ik merk dat het mij goed doet.

Buigen voor overtuigen

Koppig ben ik ook niet in discussies (denk ik …). Ondanks dat ik soms zeker weet dat ik de feiten goed op een rijtje heb, laat ik me toch nog omverblazen door een gesprekspartner die anders beweert. Ik trek niet zijn of haar argumenten in twijfel, maar trek me terug in mijn cocon en stel me voor dat ik het toch verkeerd begrepen of gehoord zal hebben.

Als een rode lap op een stier

Iedereen weet dat je een stier heel kwaad kunt maken. Wat dat betreft ben ik geen stier, ik ga liever confrontaties uit de weg. Ik hou niet van ruzies of van vechten. En al helemaal niet als de strijd ongelijk is: mens tegen dier, groot tegen klein, of een groep die het op een enkeling heeft gemunt. Daarom kan ik me vinden in de woorden van Martha. Ik vind het stierenrennen een rare en ongelijke strijd (kan je een strijd met vastgestelde uitkomst een strijd noemen, heet dat niet match-fixing?). Ik kijk met stijgende verbazing naar het journaal wanneer een horde tweevoeters door smalle Spaanse straten rent, om aan de horens en hoeven van de woeste stier te ontsnappen.

‘Wat bezielt ze?’, denk ik dan.

In de arena zwaait de toreador met zijn rode zakdoek. De stier is reeds van de wereld als hij tollend ter aarde stort.

‘Arme ziel’, denk ik .

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s