#WOT deel 26 – Gal

De Galbak. Die ene jongen die op de basisschool alles en iedereen liep te jennen. Ik denk dat iedere basisschool zijn eigen Galbak had. Als je hem in de verte zag aan komen lopen, was je er zeker van dat hij niet alleen ‘hoi’ zou zeggen. Een duw of een zet had je gauw te pakken. Het slimste was om niet op te vallen, want de eerste de beste die hij in zijn vizier kreeg, was de pineut. Al moet gezegd dat Galbak een neusje had voor de makkelijkste prooi.

Gal ~ 1) Bijbelboek (afk.) 2) Bitter lichaamsvocht 3) Bitter vocht 4) Bittere gemoedsstemming 5) Bittere stof 6) Bittere vloeistof 7) Bitterheid 8) Boosheid 9) Boze stemming 10) Deel van het lichaam 11) Dier 12) Door de lever afgescheiden vloeistof 13) Eenheid van versnelling 14) Fransman 15) Gezwel op planten 16) Haat 17) Inwendig lichaamsdeel

 

Ik fietste naar school en Galbak liep voor mij. Hij en ik en verder niemand op straat. Zonder naar hem te kijken reed ik hem voorbij. Dat hij mij wel had gezien werd snel duidelijk: hij zette het op een lopen. Ik hoorde aan zijn hijgen en het stampen van zijn gympen dat hij steeds dichterbij kwam. Mijn hart klopte inmiddels met het ritme van de zojuist langsgereden goederentrein.

Ik was nog dertig meter verwijderd van de veilige haven: het hek van ons schoolplein. Het bleek twintig meter te ver. Galbak greep mijn bagagedrager en liet mij luchtfietsen. De paniek die doorklonk in mijn schreeuw om hulp gaf hem genoeg voldoening voor het moment. Hij grinnikte, liet mijn achterwiel met een klap op de weg vallen en sjokte de laatste meters. Ik sprintte voluit naar de finish.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

2 gedachten over “#WOT deel 26 – Gal

    1. Zeker Liesbeth. Door het woord van de week word ik nu en dan teruggeworpen in mijn herinneringen, op zoek naar inspiratie.
      Dit was overigens mijn enige aanvaring met hem. Was genoeg ook. Ik denk dat hij kort daarna naar het voortgezet onderwijs is gegaan, of in ieder geval weet ik verder niets meer van hem. Ik heb hem niet gemist 😉.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s