#Wot deel 19 – Sinister

lost-place-2152756_1280Grappig dat vandaag, een eerste zonnige dag sinds tijden, het woord van de dag gelijkstaat aan donkerder dan donker.

Sinister ~ 1) Akelig 2) Donker 3) Dreigend 4) Duister 5) Eng 6) Griezelig 7) Huiveringwekkend 8) Linker 9) Luguber 10) Naargeestig 11) Ongeluk 12) Ongelukkig 13) Ongunstig 14) Onguur 15) Onheil 16) Onheilspellend 17) Ramp 18) Rampspoedig 19) Ruw 20) Schrikwekkend 21) Snood 22) Somber 23) Zeer duister 24) Zeer ongunstig

Sinistere blikken van acteurs ken ik. Tommy Lee Jones en Charles Bronson zijn daar goed in. Maar behalve ‘donker’ schiet me verder weinig te binnen bij het woord van vandaag. Dus ben ik gaan zoeken.

Bloed, angstzweet en tranen

Het resultaat van mijn ge-google op afbeeldingen van het woord laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De zoekmachine toont me een eindeloze reeks foto’s van horrorfilms. Ik zie afbeeldingen van bebloede hakbijlen, verdwaasden met lege blikken in holle ogen. In gedimd licht staat een monsterlijke creatie naast kinderlijke onschuld in een hagelwit Beeren-hemdje. Bomen waaraan geen appels groeien maar waaraan lijken blijken te hangen. Het is niet mijn genre.

Bedrieglijke rust

Toen we een aantal jaar geleden met vakantie waren, zat ik ’s avonds voor onze huurtent wat te lezen. In de verte hoorde ik dobbelstenen met een vast ritme geschud en voorts over een campingtafel uitgerold worden. Afgezien van het vertrouwde geluid van de krekels was het stil. Als bij ons, stond er bij de meeste tenten een klein gaslampje op de plastic tafel te flakkeren. Het zwakke licht weerkaatste op de bruinverbrande gezichten van onze tijdelijke buren.

Onverwacht bezoek

Uit het niets werden de rust en mijn geluksgevoel bruut verstoord: links van mij klonk geritsel. Nog voordat ik goed en wel bewust was van het levende wezen, sprintte het onder mijn stoel door en hoorde ik ‘het’ aan de rechterkant van de tent verdwijnen. Met opgetrokken knieën en een opgevoerd hartritme slaakte ik binnensmonds een gil van heb ik jou daar. “Wat is dít?!” Naderhand bleek dat het ‘maar’ een egel was, voor mij was zijn bezoek huiveringwekkend genoeg. Het was zijn onverwachte entree, waardoor ik zo enorm schrok. De dagen daarna hield ik rekening met zijn aanwezigheid, waardoor het sinistere van het beestje verdween.

Held op sokken

En toch, als bij afgesloten geldkistjes, kluizen en deuren met ‘verboden toegang’ erop, zit ook bij sinister de aantrekkingskracht hem in het onbekende. Dat kan het alledaagse net een beetje meer sjeu geven. Maar, eerlijk is eerlijk: een echte thrillseeker zal ik nooit worden.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

Foto: Pixabay

 

 

3 gedachten over “#Wot deel 19 – Sinister

  1. Grappig dat in het Portugees sinister ook staat voor “links” (?!), “schade”, “ongeluk” en “ongeval” naast de betekenissen zoals boven genoemd. Vooral dat links intrigeert me 😉

    • In de blog van Martha staat er een nadere verklaring mbt het linkse. Ik weet alleen dat het voor mijn linkshandige broer en zus lastig was te knippen, schrijven met een vulpen te schrijven en breien. Dat laatste alleen voor m’n zus dan. Mijn moeder zat dan met een breiwerk tegenover haar aan de keukentafel, dan kon mijn zus het in spiegelbeeld nadoen. Ik heb links nooit geassocieerd met donker of verkeerd. Ik ga er eens op letten …..
      https://drspee.nl/wot-deel-19-sinister/#comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s