#Wot deel 11 – Joker

20170317_143734

Sinterklaas? Een beetje laat of heel erg vroeg om een blog aan de goedheiligman te wijden, ik weet het. Maar ik stond afgelopen vrijdag onverwacht oog in oog met Bram, de voor mij enige echte Sint.

Bij het van de muur trekken van een slaapkamerkast kwam hij tevoorschijn. Zo te zien was hij ooit onderdeel van een handgemaakt kaartspel. Maar waarom nu juist hij de joker van het spel moest zijn?

Joker Bram

Hij, uit wiens naam wij juist zo vaak voor joker zijn gezet. Thuis, bij schoonfamilie, op de sportclub of op school. In onze jonge jaren was het geloof heilig en de sint vriendelijk. Het werd pas genant toen we ten overstaan van een zaal verwachtingsvolle kinderharten als ‘ouders-van’ naar voren werden geroepen. De hulpsinterklaas en zijn plaatselijke pieten hadden ons er glad voor over.

Wildcard team Spanje

Zwart geschminkt hadden zij een wildcard om, met een vette knipoog, even lekker te jennen. Met als grote voordeel dat de ge-jende partij ten overstaan van het jonge publiek de Pieten niet van repliek kon dienen. Wat moet dat heerlijk zijn….

Meer dan ‘Ja, zwartepiet’ en ‘Ik zal eraan denken, Piet’, zat er voor ons niet in. De Pieten zetten de joker in en de Sint grinnikte wat vanachter zijn weelderige baard. Team Spanje was vanaf de aftrap aan de winnende hand.

‘En zijn knecht stond te lachen’. Ja, dat snap ik.

 

Joker ~ 1) Bepaalde speelkaart 2) Drieënvijftigste speelkaart 3) Extra speelkaart 4) Figuur in het kaartspel 5) Grappenmaker 6) Kaart 7) Kaartterm 8) Leukerd 9) Nar 10) Narrenfiguur 11) Overscharige kaart 12) Paljas 13) Passepartoutkaart 14) Potsenmaker 15) Ridicule speelkaart 16) Schalk 17) Speciale speelkaart 18) Speelkaart 19) Wildcard
#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s