#Wot deel 6 – Vroeg

Ik word wakker aan de andere kant van het land. De wekker ging een uurtje minder vroeg dan gewoonlijk. Ondanks dat het een doordeweekse donderdag is, voelt het als vakantie: Een vreemd bed, vreemde geluiden. Het woonkamertje is in alle vroegte al Oostenrijks warm en we ontbijten in de kitchenette.

Gezellig mee

Onze dochter, die dit jaar examen doet op school in Den Helder, is tussen het maken van tentamens, PWS en ‘mondelingen’ ook druk met het vinden van een vervolgstudie. Vandaag en morgen ‘loopt ze’ daarom twee dagen ‘mee’ op de Universiteit van Twente. En ik ben mee als chauffeur en voor de gezelligheid. Het eerste weet ik, het laatste hoop ik.

Na het ontbijt trekken we de voordeur en het hek van onze B&B achter ons dicht en lopen naar het busstation. Het is koud en het valt me op dat het amper waait (in de kop van Noord Holland vraag je je niet af óf het waait, maar hoe hard en vanuit welke hoek). Ons logeeradres is in een rustig gedeelte van de stad op vijf minuten lopen van het centrum. De eerste niet-woning die we passeren is een aula. Rustiger dan dit wordt het niet.

Vroeg ~ 1) Bijtijds 2) Bijwoord 3) Eerder dan verwacht 4) Intijds 5) Jeugdig 6) Jong 7) Matineus 8) Niet op tijd 9) Onverlaat 10) Pril 11) Rijp 12) Ruimschoots op tijd 13) Tijdig 14) Tijdsaanduiding 15) Vroegtijdig

Dochter heeft de route uitgestippeld, omdat ze er zeker van wil zijn dat we op tijd bij de bushalte aantikken. Dat ik geografisch niet zo sterk ben, weet zij al te goed. Het is minder vroeg dan ik dacht, getuige de grote groepen jongeren op straat. Als langgerekte mieren-colonnes nemen zij bezit van de trottoirs. Bewegen zich gemoedelijk door de ontwakende stad. Donkere kleding, want hé, niemand wil opvallen.

Forens voor een dag

We hebben het busstation bereikt, niet te vroeg maar mooi op tijd: Lijn 9 staat met draaiende motor en open deuren bijna klaar voor vertrek. Dochter stapt in en ik loop door naar het treinstation. Ik koop de krant in de kiosk, voel me heel even een forens, en ga op weg terug naar ons Enschedese thuis. Bij het naar buiten lopen word ik opgeslokt door een nieuwe stroom studenten, die allen zojuist met de trein zijn aangekomen. Ik ga rechtsaf en loop onze wandelroute gespiegeld terug, om niet al voor de koffie te verdwalen.

Onze veste

De toekomst slaat linksaf. Een stukje verder kruisen onze wegen zich opnieuw: zij, die precies weten waar ze naartoe gaan, en ik, een vreemde nieuwkomer in de stad. Ik zie de studenten hun kennis-bastions binnentreden en even later heb ik onze huur-veste bereikt. Ik zwaai de deur open en voel me thuis op vakantie. Met nog een hele dag voor me, om de stad beter te leren kennen.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s