Kerstfeest IRL

20161217_163648

De weken voor kerst brak het angstzweet me af en toe uit, als ik me bedacht dat er voor tweeëntwintig mensen een plaats in onze kamer moest worden gemaakt. Als altijd werkte ook nu weer het ruimtelijk inzicht van mijn man geruststellend. Want natuurlijk pasten alle tafels en stoelen.

Bovendien bleek mijn afkeer van opruimen nu een zegen (zie deze blog) en hadden wij genoeg meubilair in de garage staan voor alle gasten die wilden aanschuiven. Ondanks dat de familie bij ons kwam eten op de Eerste Kerstdag, was ik de dagen voor kerst verbazingwekkend rustig. We hadden de verschillende gangen van het diner onderling verdeeld en op die manier waren de voorbereidingen voor iedereen te behappen.

En toen brak het kerstfeest aan. (Ja, ondanks de ophef die door sommigen in de media wordt gemaakt, noem ik 25 en 26 december kerstfeest. Zoals ik de viering aan het einde van de ramadan ken als Suikerfeest en de derde zondag in juni Vaderdag is.) Twee mooie dagen met onze families.

Past precies

We zaten met zijn allen aan een feestelijk gedekte lange tafel, die begon in de keuken en eindigde vlak voor de televisie in de woonkamer. Paste precies. Dankbaar omdat er nog geen lege plekken zijn gevallen aan de tafels, heb ik genoten van iedereen. Allemaal anders. En daarom zo leuk.

Geen thema

Mijn familie lijkt een weerspiegeling van de versiering in onze kerstboom. De kerstballen, slingers en piek zijn een samenraapsel van vele kerst-edities. Omdat wij ieder jaar één nieuw item kopen om het assortiment in de boom aan te vullen, zal onze boom niet in aanmerking komen voor publicatie in de VT Wonen of in een ander interieurmagazine. Ons thema is ‘geen thema’. En alle nieuwkomers passen er daarom prima bij.

Fantastische dagen

Aan het einde van de tweede kerstdag zag ik dat de batterij van mijn telefoon langzaam was leeggelopen. Ik heb er geen erg in gehad.

Het waren dagen twee fantastische offline dagen.

 

Deze foto is gemaakt in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

 

Advertentie

2 gedachten over “Kerstfeest IRL

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s